Bank pinjaman peribadi untuk swasta kontrak

Salah satu saluran untuk pinjaman peribadi swasta adalah melalui MBSB. MBSB ditubuhkan di Malaysia berdasarkan Companies Act 1965, pada tarikh 17 Mac 1970, sebelum dicatatkan diBursa Efek KualaLumpur pada tarikh 14 Mac 1972. Para Pekerja Provident FundBoard(EPF) dan Permodalan Nasional Berhad(PNB)adalah pemegang saham utama dari MBSB. MBSB adalah sebuah syarikat yang ditubuhkan berdasarkan Companies Act 1965 dan Lembaga Jadual sebagaimana dimaksud dalam Perbankan dan Lembaga Kewangan UU1989(BAFIA). Status dari Dibebaskan Syarikat Pembiayaan yang diberikan kepada MBSB pada tarikh 1 Mac 1972 oleh Jabatan Kewangan dan statusnya sudah tetap sejak saat itu. Hal ini membolehkan MBSB untuk melakukan perniagaan kewangan tanpa lesen.

Kelebihan Pinjaman MBSB
Pinjaman maksima sehingga RM300,000
Process dalam 3-4 Minggu
Tempoh bayaran balik sehingga 25 tahun
Blacklist layak selagi hutang tidak boleh melebihi RM25,000
Kadar keuntungan adalah untuk 20 tahun adalah 5.50% setahun
Potongan Sehingga 75% (untuk Kerajaan Pusat Sahaja)
Payout tinggi dalam 93%.
Senarai majikan bukan sahaja kerajaan pusat, kerajaan negeri dan badan berkanun yang ada potongan gaji biro angkasa
Document Yang Diperlukan

Slip Gaji Asal Satu Bulan Terkini (e-payslip perlu disahkan Majikan)
3 Salinan Slip Gaji Setiap Bulan untuk 3 Bulan Disahkan Majikan
3 Salinan IC Disahkan Majikan
Surat Pengesahan Majikan
Surat Opsyen Bersara (jika perlu)
Salinan Buku Bank
Bill Air/Api/Astro/Telepon
Oleh kerana tempoh pinjamannya yang lama dan kadar keuntungan yang rendah, maka pinjaman MBSB sangat senang overlap pinjaman sedia ada.


Comments

  1. saya ingin membuat pinjaman

  2. saya nak buat pinajaman..tp susah sgt…bleh tlg x??

  3. da isi form tapi xde respon pon..

  4. saya blacklist ccris. nak langsai kan dengan cara refinance.. boleh tak?? blacklist agrobank. kerja di petronas holding. staf kontrak. baru stat 1 bulan. sebelum ni keja di company lain. TQ

  5. wan mohd arif says:

    Bg gaji d bwah 2k berapakh kelayakan yg dpt?ada x jadual pembyaran smula?blh tlg snd x?serta merta.

  6. Saya nak tanya,saya bekerja di syarikat UBF MAINTENANCE SDN BHD,gaji 6500.saya masih ada sangkut bayaran dgn CIMB sbyak RM18k.adakah saya layak utk wat loan perumahan.brpe rm kelayakan utk saya?kalau rumah ru harga 200k ke atas

  7. Sarah M.mahadi says:

    Sila email saya..

  8. saya nak buat pinjaman,
    apa yang perlu saya buat.

  9. mcm xde ape tindak bls dr u all jer mcm mane nak wat pinjaman ni yer…sy nak settlekan pinjaman ngan bank…blacklist ptptn skrg ni…hope ada jwpn dr pihak u…sy keje swasta…gj tak smpi 2k….

  10. mohd syarani says:

    gaji bersih sy selapas ditolak rm 2200..sy nk pinjam 10k ..layak x

  11. Saya nak buat pinjaman.

  12. mbsb cakap saya tak layak.tapi kat sini dia cakap pekerja swasta kontrak layak

  13. kerja swasta boleh dapat pinjaman di MBSB. Pls confirm

  14. saya bekerja swasta. bolehkah saya membuat pinjaman. sila respon plz…

  15. ainikhamis says:

    saya nk buat personal loan..tp saya blacklist sebagai gerento somebody dengan bousted creadit..amount dalam 10k…saya pekerja swasta gaji over 3k…boleh je saye buat pinjaman???pls inform

  16. Tlg email saya sbb saya berminat utk loan ni..zalinao@yahoo.com

Speak Your Mind

*

*
= 3 + 6